Wonky results when terms have same name but belong to different parents

  • pridigital
    Participant
    10 months ago #34447

    Hi there,
    I’ve encountered the following issue and I was wondering if it’s a bug and if you can help me solve it. Thanks in advance!

    Steps to reproduce:
    1. Create these terms Sci-Fi, Movies, and Books.
    2. Create a new term, call it “Sci-Fi” and set it as a child of Movies.
    3. Create a new term, call it “Sci-Fi” and set it as a child of Books.
    4. Create three random posts and assign each of them to one of those terms. For instance. Post 1 has term Sci-Fi, Post 2 has term Movies / Sci-Fi and Post 3 has term Books / Sci-Fi

    – Sci-Fi -> Post 1
    – Movies
    — Sci-Fi -> Post 2
    – Books
    — Sci-Fi -> Post 3

    Error:
    WordPress shows one post on each term archive, but WPSolr shows three posts on Sci-Fi and one post on Movies / Sci-Fi and another one on Books / Sci-Fi

    wpsolr
    Keymaster
    pridigital
    Participant
    10 months ago #34452

    Yes, except that it didn’t fix the bug after upgrading to v23.1 and reindexing all the data.

    • This reply was modified 10 months ago by pridigital. Reason: wording
    pridigital
    Participant
    10 months ago #34454

    Also, was the fix supposed to work in custom taxonomies?

    wpsolr
    Keymaster
    10 months ago #34457

    Just tested your use case with a custom taxonomy. Works as expected: 1 results for each Sci-Fi filter.

    pridigital
    Participant
    9 months, 3 weeks ago #34835

    Well, I’m still seeing the problem. In fact, if I create a category term in a completely different taxonomy and try to navigate to the archive page, it shows entries from the other taxonomy terms.

    To further explain the issue I’m facing here is the hierarchy I’m using.

    – Primary Tax
    – – Sci-Fi -> Post 1
    – – Movies
    – – – Sci-Fi -> Post 2
    – – Books
    – – – Sci-Fi -> Post 3
    – Secondary Tax
    – – Sci-Fi -> No Posts (show posts from the primary tax for sci-fi, movies sci-fi, and books sci-fi)

    I really appreciate your support to help solve the problem.

    wpsolr
    Keymaster
    9 months, 3 weeks ago #34836

    Did you try with WPSOLR 23.2?

    pridigital
    Participant
    9 months, 2 weeks ago #35014

    Hi there,
    I did and I’m still seeing the same bug. Is there a way I can help you debug this further?
    Thanks!

    wpsolr
    Keymaster
    9 months, 2 weeks ago #35015

    Did you reindex with WPSOLR 23.2?

    pridigital
    Participant
    9 months, 2 weeks ago #35020

    I did

    wpsolr
    Keymaster
    9 months, 2 weeks ago #35023

    What search engine do you use?

    pridigital
    Participant
    9 months, 2 weeks ago #35025

    These are my plugin settings:

    Search engine: Search from Apache Solr
    Hosting service: Opensolr
    Region: US-EAST-SOLR-9

    wpsolr
    Keymaster
    9 months, 2 weeks ago #35027

    (removed)

    wpsolr
    Keymaster
    9 months, 2 weeks ago #35032

    Can you attach here screen captures of the problem? I cannot reproduce it.

    wpsolr
    Keymaster
    9 months, 2 weeks ago #35035

    If you didn’t empty the index before indexing, please do it. Just to be sure there were no residual data in the index.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 31 total)

You must be logged in to reply to this topic.