Problem images source on Elasticsearch

  • moisb
    Participant
    1 year, 8 months ago #25432

    hello Patrice. I used OpenSolr without a problem. But I decided to test ElasticSearch to pay less on the server and have decay penalty functionality.
    but I am not able to solve this problem with the images. All types of posts (post, custom post types and products) appear with broken images in results. I took a look at the code on the page and the src is empty (or rather, it has an “h” in place):
    Image N1X0O4t.jpeg of Problem images source on Elasticsearch
    P.S: I followed the documentation to create Elastic Search and the data was sent successfully.
    I need your help

    wpsolr
    Keymaster
    1 year, 8 months ago #25434

    I can see you’re using the deprecated search template shortcode provided by WPSOLR.

    I strongly suggest to use your on theme search template instead, which would solve the problem:
    – In screen 2.1, select “Use my own theme search template”
    – Insert the WPSOLR facets widget in your search side bar

    moisb
    Participant
    1 year, 8 months ago #25435

    when I try to use the WP Solr widgets, no information appears. I have the option “Use my current theme search…. (widh widget facets and widget sort)” selected

    wpsolr
    Keymaster
    1 year, 8 months ago #25436

    Is he Widget installed on the search page?

    moisb
    Participant
    1 year, 8 months ago #25437

    I use Media Cloud Pro https://br.wordpress.org/plugins/ilab-media-tools/ (similar to WP Offload) connected to amazon S3. Has no images in the local /uploads directory. Could this be a conflict with WPSolr and Elastic index? However, with WPSolr connected to OpenSolr the images appeared normally (served by S3)

    moisb
    Participant
    1 year, 8 months ago #25438

    yea. I configured the 2 wp-solr widgets to appear both in the theme’s search results archive (/?s=) and on the “Ajax search page slug” page

    wpsolr
    Keymaster
    1 year, 8 months ago #25439

    when I try to use the WP Solr widgets, no information appears.

    Can you explain?

    moisb
    Participant
    1 year, 8 months ago #25440

    facets and search results do not appear. Blank page
    I am using Elementor to insert the WPSolr widgets into the page. I found this post on the roadmap: https://trello.com/c/akktUk81/145-enable-2-facets-widget-on-elementor-for-responsive-mobile-desktop-setup
    can this be the cause?

    moisb
    Participant
    1 year, 8 months ago #25441

    note: if I put the shortcode [solr_search_shortcode] the facets and results appear, however with broken images

    wpsolr
    Keymaster
    1 year, 8 months ago #25442

    You just need to create an Elementor search template, drag the wpsolr facets widget, and configure your elementor grid to display results.

    moisb
    Participant
    1 year, 8 months ago #25449

    That way the cross-search doesn’t work and the images are still broken.
    Could it be a problem with the version of Elasticsearch? I configured the most recent in aws (7.9)

    wpsolr
    Keymaster
    1 year, 8 months ago #25464

    What is “cross-search”?

    moisb
    Participant
    wpsolr
    Keymaster
    1 year, 8 months ago #25468

    I understand that you use the cross-domain search on 2 sites. Let’s name them local-site and global-site.

    – On local-site, you configured your theme search, or elementor grid, with the facets widget, to show only local post types and images. It works fine.
    – On global-site, you use the shortcode to display post types and images from both sites. But images coming from local-site are not showing

    Is it correct?

    • This reply was modified 1 year, 8 months ago by wpsolr.
    moisb
    Participant
    1 year, 8 months ago #25470

    no, is on the local-site is where the images are broken 🙁
    I will do a test now using Elastic Cloud and come back to comment

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)

You must be logged in to reply to this topic.