Filters are not applying

  • O-O
    Participant
    2 years, 9 months ago #17641

    Hi,

    We have discovered that when we apply a filter on our products, it does not actually apply the filter. Only the product categories are being applied. However, the rest of the filters, let’s say black. If we apply it, still not black items are being shown.
    Or the price filter, when a price range has been selected it still shows the products above this price range. We assume there is something that prohibits the filters from being applied.

    Thanks for your help,
    Greetings

    wpsolr
    Keymaster
    2 years, 9 months ago #17642

    Indeed, “Redirect facets to permalinks home” unchecked removes the “/winkel/” permalinks, hence the 404. It is a bug.

    But with “”Redirect facets to permalinks home”, there are issues with product categories.

    Checking the problem…

    wpsolr
    Keymaster
    2 years, 9 months ago #17643

    It seems that the issue is due to permalinks set to “/%category%/%postname%”.

    wpsolr
    Keymaster
    2 years, 9 months ago #17645

    Try with “/%category%/%postname%/” instead.

    O-O
    Participant
    2 years, 9 months ago #17646

    I am a bit lost at where I need to replace this

    O-O
    Participant
    2 years, 9 months ago #17647

    Nevermind, trying now

    O-O
    Participant
    2 years, 9 months ago #17648

    Changed it, however the filters still seem to not work

    wpsolr
    Keymaster
    2 years, 9 months ago #17650

    I tried colours. Looks fine. For instance /winkel/zwart+heren-sport-hoodies

    O-O
    Participant
    2 years, 9 months ago #17651

    We have the idea that it does not work when you went in the categories. As you can see, I am in parka’s, with the colour green selected, a set price range and i want to see 40 percent discount. Still the wrong items are showing..
    https://ibb.co/VY7MVyw

    O-O
    Participant
    2 years, 9 months ago #17654

    Hi,
    can I please get an update on this. Are you looking into this?

    wpsolr
    Keymaster
    2 years, 9 months ago #17655

    Yes, the fix is under its way.

    wpsolr
    Keymaster
    2 years, 9 months ago #17656

    There are great difficulties with categories and permalinks.

    For instance, content duplication: the same results would be retrieved from 2 urls (“a category with filters” vs “a search with the same filters and the same category filter”).

    So, I’m thinking of deactivating SEO permalinks on categories, and keep them only on search results.

    wpsolr
    Keymaster
    2 years, 9 months ago #17660

    Here is the plugin with a fix (deactivation of SEO permalinks on all archives but search):
    https://www.dropbox.com/s/dj654ydg5u0e7bz/wpsolr-pro-fix-no-seo-on-archives-but-search.zip?dl=0

    Please replace your current version with the fix.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)

You must be logged in to reply to this topic.